Online dating voor mannen werkt niet

Veel mannen die opzoek zijn naar een vrouw doen dat middels dating websites. Helaas doen velen dat op de verkeerde manier. Ze maken een profiel aan dat niemand aanspreekt of schrijven zich in op verkeerde dating websites.

Dating websites voor welke kies je?

Er zijn talloze dating websites. Zo zijn er grote websites zoals Parship en Lexa. Maar, er zijn nog vele honderden andere soortgelijke sites. Het nadeel is dat een vrijgezel zich inschrijft bij Lexa. Een andere doet dat bij Parship. En vele doen dat bij kleine, relatief onbekende websites. De kans dat de vrouw van je dromen op dezelfde website zit, is erg klein. Als je een goede kans wilt maken, is er maar een oplossing maar die is belachelijk. Je schrijft je in op de 10 grootste datingsites en hoopt dat je haar daar ontmoet. De kosten bedragen dan al gauw enkele honderden euro’s per maand. En als je wilt opvallen, dan brengen dergelijke websites daar op vele verschillende manieren extra kosten voor in rekening.

Mannen maken weinig kans

Een gemiddelde man, die zich registreert als hetero maakt over het algemeen weinig kan op een gemiddelde dating website. Het probleem is dat de meeste leden heteroseksuele mannen zijn. Vaak bestaat 60% van de leden uit mannen, die opzoek zijn naar een vrouw. Van de 40% vrouwen is gemiddeld 5% opzoek naar een vrouw. 60% heteroseksuele mannen, 35% vrouwen. Daarnaast kijken mensen natuurlijk naar de leeftijd van een mogelijke partner. Er blijven dan niet veel vrouwen over. En, als je dan ook nog kijkt naar de woonplaats, interesses en het uiterlijk, dan moet je heel erg blij zijn als je toevallig iemand tegenkomt op een datingsite. Sommige datingsites beloven het ratio man-vrouw eerlijk te verdelen maar in de praktijk gebeurd dat helemaal niet. Om heel eerlijk te zijn, als man maak je maar bar weinig kans om op een dating website de ware te vinden.

Profiel op een datingsite aanmaken

Bij het aanmaken van een account, moet je meestal ook gelijk een profiel aanmaken. Je beschrijft je interesses, probeert een wervelende tekst te plaatsen en upload enkele foto’s. Juist door teveel informatie te verschaffen, schrik je vrouwen af. Want ze vinden je muziek niets. Of ze zouden zich kapot schamen als ze met je in een Opel Kadett de weg op moeten. Ze vinden je profielfoto niet aantrekkelijk. Veel mannen maken een profiel aan dat gewoon niet werkt. Terwijl de kans dat je iemand op een datingsite vindt al zo klein is. Het internet is prachtig. En het is fantastisch dat er mensen zijn die toch de liefde van hun leven vinden op een datingsite. Maar sommige dingen kan je beter offline doen.

Gewoon, in persoon daten

Je kan lid worden van 10 dating websites en je profiel laten opstellen door een copywriter. Naar een professionele fotograaf gaan voor je profielfoto’s. Dat kost nogal wat maar dan maak je iets meer kans. Het kan gelukkig ook anders. Gewoon op de ouderwetse manier.

Tegenwoordig zijn er plekken waar mensen kunnen speeddaten. Er wordt gelet op de verhouding tussen mannen en vrouwen, zodat niemand alleen aan tafel zit. Als je je leuk kleed, een luchtje opdoet, een paar welgemeende complimenten geeft, luistert naar een vrouw en ingaat op haar interesses, is de kans groot dat er een klik is. Heb het niet over je ex, waar je net vanaf bent. Heb het niet over geloof, politiek en andere zware onderwerpen.

Toon oprechte interesse. Hoop op het beste, ga uit van het slechtste. Er ontstaat iets, of er ontstaat niets. Het voordeel van speeddating is dat je al snel met iemand anders aan tafel zit. En, als er een oprechte klik lijkt te zijn, geef dan je telefoonnummer of Facebook contactgegevens. In de meeste gevallen moeten mensen meerdere keren naar een speeddate gaan voordat ze iemand vinden. Maar de kans dat je iemand vindt is veel groter dan op een datingsite.

Op onverwachte plekken

Mensen komen elkaar niet alleen online tegen. Relaties ontstaan op vele verschillende plekken. Als je in een supermarkt een vrouw ziet zoeken naar iets, zeg dan iets spontaans, kom behulpzaam over. Start een gewoon gesprek als daar ruimte voor is.

Wordt lid van een club, een kookclub bijvoorbeeld. Veel vrouwen vinden het leuk om beter te leren koken. Mannen worden over het algemeen minder snel lid. Probeer neutraal contact te krijgen met een vrouw die je interesseert. Heeft ze een partner, ga dan naar de volgende.

Sluit je aan bij een korfbalvereniging. Korfbal is een gemengde sport, die met name door vrouwen wordt beoefend. Probeer informatie in te winnen bij vrouwen die je interessant vindt. Zijn ze vrijgezel?

Over het algemeen, oefen! Leer praten over koetjes en kalfjes. Denk na over complimenten. Lach op je juiste momenten. Ga naast een vrouw in een trein, bus of tram zitten, en start een luchtig gesprek. Na enige tijd zal het makkelijker worden om leuke vrouwen op de juiste aan te spreken.

Mobiele versie afsluiten