Goede LED zaklamp

In bepaalde situaties is een goede zaklamp onmisbaar. Maar een zaklamp is niet meer wat het is. Tegenwoordig zijn er veel sterkere en energie efficiëntere modellen te verkrijgen.

Goede zaklamp kopen

led zaklamp bestellenEr zijn tal van zaklampen te koop, van vele merken. Sommige zaklantaarns zijn zo sterk dat het gebruik op de openbare weg zelfs verboden is. Vroeger had men enorme batterijen nodig voor een standaard zaklamp. Tegenwoordig zijn kan je een LED zaklamp bestellen die werkt met relatief kleine batterijen en erg lang meegaat. Dit heeft mede te maken met het feit dat LED veel minder elektriciteit gebruikt dan een gewone zaklantaarn. Wat op zich vreemd lijkt, want een LED zaklantaarn kan veel sterker schijnen dan een gewone zaklantaarn. LED staat voor light-emitting diode en werd al in 1907 ontdekt. Pas de laatste decennia is LED enorm in opkomst. Televisies en groeilampen maken gebruik van LED technologie, maar ook zaklampen maken steeds vaker gebruik van LED.

Ook de energiebron kan verschillen. Sommige zaklampen gebruiken grote, zware batterijen, terwijl andere modellen een zeer kleine batterij nodig hebben. Er zijn ook modellen te verkrijgen die je kan opladen, al zijn dit niet de meest praktische zaklampen. Om kosten te besparen is het daarom aan te raden om een oplaadbare zaklamp aan te schaffen.

In de winkel of online bestellen?

In bouwwinkels worden veel zaklampen verkocht. Het aanbod is echter beperkt en de prijs is meestal hoog. Het is daarom raadzaam om online te zoeken naar een goede zaklamp. Niet alleen is er veel meer keuze uit talloze soorten, de prijs kan ook enorm verschillen. Als een LED zaklamp van een bepaald merk enkele tientjes kost bij een webwinkel kan het zomaar zijn dat hetzelfde model voor tien euro wordt verkocht bij een andere webwinkel. Maak gebruik van vergelijkingswebsites en reken de verzendkosten mee voordat je overgaat op de aankoop van een zaklamp.