Gezond en snel afvallen zonder trek

Veel mensen worstelen met overgewicht en velen willen er iets aan doen. Ze doen een poging maar in de meeste gevallen geven ze het al snel op. Hoe kan je het beste op een gezonde manier afvallen en zorgen dat je op het juiste gewicht blijft als je op je ideale gewicht zit?

Niet zomaar even snel afvallen

Mensen die met overgewicht kampen willen vaak heel snel afvallen. Ze gaan het 1200 kilocalorieën dieet volgen en beginnen intensief te sporten. Na enkele dagen of weken geven ze het op, omdat ze het simpelweg te zwaar vinden. Het is te zwaar en in de meeste gevallen is het echt niet aan te raden. Een man heeft gemiddeld 2500 kilocalorieën per dag nodig, een vrouw minimaal 2000 kilocalorieën. Wie ineens overgaat op een dieet dat bestaat uit 1200 kilocalorieën, zal last krijgen van extreme trek. En, als men daar ook nog intensief bij gaat sporten, dan worden er zoveel kilocalorieën verbrandt dat het ongezond is. Het lichaam zal dan niet alleen vet verbranden maar ook spiermassa.

Wie voor het 1200 kilocalorieën dieet kiest, kan het beste langzaam afbouwen. Vervang bijvoorbeeld het ontbijt door een dieet shake. Dat scheelt al veel calorieën. Begin langzaam met sporten, gewoon 3 keer per week een klein uurtje. Laat de auto staan en ga fietsen als de afstand niet te ver is. Ga voor het avondeten een half uurtje wandelen, dan komt de verbranding op gang en wordt voedsel makkelijker en efficiënter verbrandt. Door op deze manier langzaam richting het 1200 kilocalorieën dieet te gaan, is het wel gezond en haalbaar. Dit dieet is bedoeld om snel af te vallen. Het is geen dieet dat je levenslang wilt volgen, maar hooguit 4 maanden.

Gezond afvallen? Anders eten en meer bewegen

Over het algemeen zit er in voedsel veel te veel suiker en ongezonde vetten. Probeer geraffineerde suiker helemaal te vermijden. En neem met mate onverzadigde vetten. Deze vetten vind je in noten, plantaardige oliën, olijven en avocado. Het lichaam heeft gezonde, onverzadigde vetten nodig. Neem echter niet teveel onverzadigde vetten tot je. Als je dagelijks 4 avocado’s, een halve kilo noten eet en kookt met veel plantaardige olie, kom je aan.

Naast een gezonde voeding, is beweging erg belangrijk. Zwemmen en fietsen kunnen wonderen doen, omdat dit zeer inspannende manieren van bewegen zijn. Maar ook een lange wandeling, enkele keren per week, is erg goed, met name als je kampt met extreem overgewicht. Mensen die willen afvallen gaan vaak zeer fanatiek aan fitness doen. Op zich is het uitstekend om aan fitness te doen als je wilt afvallen. Maar cardiotraining is veel effectiever om snel af te vallen.

Als je intensief sport is een eiwitrijk dieet raadzaam. Probeer eiwitrijk voedsel te eten, zoals kwark, hüttenkäse, karnemelk, vetarm vlees, vis en peulvruchten. Eiwit is erg belangrijk voor de opbouw van spieren en kan bij sporten enorm helpen om snel af te vallen.

Naast eiwitten heb je ook koolhydraten nodig. Het menselijk lichaam zet koolhydraten om in energie. Neem je meer koolhydraten dan je verbrandt, dan kom je aan. Koolhydraten zijn echter onmisbare voedingsstoffen en zijn te vinden in onder andere volkoren brood, graanproducten, rijst, aardappels, en vele soorten groenten. Zorg dat je genoeg koolhydraten eet, maar probeer ze met mate te eten.

Wie intensief sport om af te vallen kan het beste een goed suikerarm dieet volgen, dat bevat net genoeg koolhydraten en veel eiwitten bevat.

Water drinken om af te vallen

Water voert gifstoffen af in urine, ontlasting en zweet. De meeste mensen drinken weinig water, een liter per dag is al zeldzaam. Wil je echt snel afvallen? Drink dan veel water. Als je dagelijks 2 tot 4 liter water drinkt, zal je lichaam vet sneller verbranden. Daarnaast geeft het je een vol gevoel. Als je een liter water drinkt, heb je even geen last van trek. Sommige mensen vinden het erg moeilijk om meer dan 2 liter water per dag te drinken. Je kan ook thee drinken, en in vele soorten groenten zit ook veel water. Ook fruit bevat veel water, maar pas hiermee op. Sommige soorten fruit bevatten erg veel natuurlijke suikers. Het is handig om dagelijks 2 a 4 liter flessen water te vullen. Drink in de ochtend een fles, in de middag en vroeg op de avond. Met name voor een maaltijd kan het enorm helpen om veel water te drinken. Je zit dan vol en hebt minder trek, waardoor je minder hoeft te eten.

Mobiele versie afsluiten